Gelecek bu ŞEHİR’de yetişecek..

ŞEHİR KOLEJİ OKULLARI

ÖZEL ÇOCUK ŞEHİR'İ ANAOKULU

ÖZEL ŞEHİR KOLEJİ İLKOKULU

ÖZEL ŞEHİR KOLEJİ ORTAOKUL

ÖZEL ŞEHİR KOLEJİ ANADOLU LİSESİ

ÖZEL ŞEHİR KOLEJİ FEN LİSESİ

ŞEHİR'Lİ OLMAK,

Özel Şehir Koleji İlkokulu Sınıf Öğretmeni Cevriye ATAMAN’ ın koordinatörlüğünde 4. Yılın sonunda ikinci kez

DETAY »

Başarılarımız

Kolejimiz 2020 yılı TEMA GÖNÜLLÜSÜ Oldu..

İçerik hazırlanıyor..

SPOR

ZİHİNSEL VE FİZİKSEL GELİŞİME DESTEK OLUR

SANAT

ÖZGÜVENLİ BİREYLER YETİŞİR

BİLİM

GÖZLEM YAPMA BECERİSİ ARAŞTIRMACI RUH KAZANIMI

DOĞRU OKULU SEÇMEK

Çocuğunuz için okul veya öğretmen seçmek içinden çıkılmaz bir sürece dönüşebiliyor. Anne babaların büyük çoğunluğu “en iyi” olan seçeneği arıyor. Bakanlığın, adrese dayalı olarak belirlediği okul dışındaki seçeneklere kayıt yaptırabilmek (“başarılı” olarak tanımlanan devlet okulları da dahil olmak üzere) belirli bir bütçe veya çaba gerektiriyor.

Okul arayışına giren anne babalar, çocukları için okul seçme deneyimini yaşamış tanıdıkların tavsiyelerinden etkileniyorlar.  “Falanca okulda filanca öğretmen var, çok iyi öğretmen.”, “Biz çocuğu falanca koleje gönderdik, çok memnunuz.”, “Sakın çocuğunuzu filanca okula vermeyin, çok kötü”, gibi tavsiye cümleleri havada uçuşur.

Alınan ürünün (eğitim), bütün alıcılar (çocuklar ve veliler) için aynı sonuca ulaşması mümkün olmadığı için tavsiyeler de birbirinden farklıdır.

Anne babalar, tanıdıkların tavsiyelerine ek olarak

• Okulun fiziki yapısı,
  • Temizlik,
  • Servis Ağı,
  • Öğretmenin/öğretmenlerin niteliği (çalışma yılı),
  • Maliyet,
  • Yabancı dil eğitimi,
  • İdarecilerin tutumu,
  • Okulun eve olan mesafesi,
  • Okuldaki yemeğin niteliği gibi özelliklere bakarak okul seçmeye çalışırlar.

Bütün bu özelliklerin gözden geçirilmesi okul seçimi açısından çok önemlidir. Ancak yalnız bu özelliklere bakarak anne babaların okulun sunduğu eğitimin niteliğini değerlendirebilmesi pek de mümkün değildir.

Okulun yukarıdaki özelliklerinin pozitif olması, eğitim niteliğinin de “iyi” olacağı yargısını doğursa da anne babalar yalnız bu özelliklere bakarak eğitimin niteliğine dair tam bir sonuca ulaşamazlar.

Bir okulun sunduğu en önemli ürün eğitimdir. Fiziki şartlar, temizlik servis, yemek gibi faktörler eğitimin nitelikli bir şekilde gerçekleşmesini sağlayan yan unsurlardır. Eğitimin niteliğini anlayabilmek için okula pek çok soru sorulabilir.

“SORMANIZ GEREKEN 10 SORU” için burayı tıklayın.

Derslik Sayısı 73

Mezun Sayısı 5387