Kayıt İşlemleri

“"Çocuğunuza iyi gelecek"”

ÖNEMLİ FORMLAR

Değerli velilerimiz;

Kurum kayıt işlemleri yapıldıktan sonra lütfen aşağıdaki formları doldurarak ilgili müdürlüğümüze iletiniz.

1- Veli Protokolü

2- E-Okul Bilgi Formu

3- Öğrenci Sağlık Formu

ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

* Tüm kayıtlarda dönemsel indirimler yada bursluluk sınav indirimleri uygulanır.

* Bursluluk sınavı indirimleri 17 Mart 2019 tarihine kadar geçerlidir.

* LGS sınav sonuçlarına göre öğrencimiz farklı kurumumuzdan farklı bir oranda indirim kazanırsa, yüksek olan indirim oranı esas alınarak kayıt yeniden düzenlenir.

* Kayıt yenile işlemlerinde; 2018-2019 eğitim-öğretim yılı ödemeleri tamamladıktan sonra yeni dönem ödemeleri, belirlenen ödeme  planına uygun olarak başlatılacaktır.

* Ödeme planları velilerimizin isteği üzerine belirlenen aylardan başlayıp en geç 2020 Mayıs ayına kadar yapılacaktır.

* Aylık ödeme tarihleri, her ayın 17 sine kadar olan günler içerisinde planlanacaktır.

* Yemek hizmeti anaokul ve ilkokulda zorunludur.

* Kıyafet, kırtasiye ve yıl boyunca kullanılacak olan yayınların (Türkçe ve Yabancı Dil ) ücretlerinde kredi kartına en fazla 5 taksit uygulanır.

Okullarınıza kayıt ile ilgili bilgi alabilir miyim?

Kayıtlar erken başvuru sistemine dayalıdır. Kayıt süreci velilerimiz ve çocuklarımız ile görüşülerek yürütülmekte olup velilerimizin öğrencilerinin eğitim göreceği ortamları görerek karar vermelerinin önemli olduğuna inanıyoruz.

Bu nedenle rehber eşliğinde randevulu okul tanıtım gezileri düzenliyoruz. Kayıt sürecimiz yıl boyu devam etmektedir. Ancak öğrencilerimizin eğitim ve öğretim gelişimlerinin aksamaması için MEB’in okul takvimine uyulmasının uygun olduğunu düşünüyoruz.

ÖZEL ŞEHİR KOLEJİNE ne zaman ve nasıl başvurabiliriz?

Her yıl ocak ayı içerisinde başladığımız yeni kayıt dönemi sürecinde bizzat başvuruda bulunabilirsiniz. Sizlerle özel olarak Halkla İlişkiler ve Kayıt Kabul birimimiz ve birim müdürlerimiz ilgilenecektir. Ayrıca web sitemizin kayıt kabul kısmındaki aday kayıt formunu doldurabilir ve sizlere bu konuda dönüş sağlamamızı bekleyebilirsiniz.

Telefonla ulaşmak isteyen velilerimize okul tanıtımı adına yeterince detaylı bilgi aktarma olanağımız olmadığından daha iyi hizmet verebilmek için sizleri randevu alarak kampüsümüze bekliyoruz.

Ara sınıflara öğrenci alıyor musunuz? Alıyorsanız nasıl ve ne zaman başvurabilirim?

Kontenjanlarımızın müsaitliği ölçüsünde ara sınıflara da öğrenci almaktayız. Okulumuzun   eğitim öğretim stratejileri gereği bütüncül bir yaklaşım uygulanmaktadır. Yani kontenjanlarımızın çoğunu mevcut öğrencilerimiz (İlkokul 1. sınıfa anaokulumuzun 5 yaş gurubundan gelen öğrencilerimiz, ortaokul 5. sınıfa ilkokul 4. sınıftan gelen öğrencilerimiz şeklinde) doldurmaktadır. Kontenjanlarımız hızla dolduğundan yeni kayıt dönemi başladığında başvuru yapabilirsiniz.

Erken Kayıt Dönemi avantajlarınız var mı?

Her yeni kayıt döneminde okulumuzun erken kayıt avantajları oldukça fazladır. Yüksek indirim oranları, avantajlı kampanyalar, uzun taksit imkanı bunların başında gelmektedir. Erken kayıt imkanından yararlanacak velilerimize ayrıca, yaz okullarımızda açılan programlara katılmak isterlerse özel indirimler de uygulanmaktadır.

Sınav hazırlık ve İngilizce dil eğitimi adına sınıf seviyelerine göre evde pratik yapacakları dijital eğitim platformunu da ücretsiz olarak tanımlamaktayız. Okulumuzda yapılacak bazı etkinlik ve aktivitelere (sınıf seviyelerine uygun olarak) davet edilerek ücretsiz katılabilirsiniz. (Bilim şenliği, hafta sonları yapılan bazı sanat ve spor atölyeleri vb.)

Kayıt için istenen evraklar nelerdir? Ne zaman kayıt yaptırmalıyız?

Okullarımıza kesin kayıtlar, yeni dönem kayıtlarımızın başladığı ocak ayından itibaren yaptırılabilir;  Ancak öğrenciler bir sonraki eğitim döneminde okulumuzda eğitim öğretim programına başlayacaklardır. Bu nedenle kaydını, erken kayıt döneminde gerçekleştiren velilerimiz bazı fiyat avantajlarından yararlanmakla yetinmeyip uzun taksit avantajını da yakalamış olacaklardır.

Kayıt sırasında öğrenci ve veli nüfus cüzdanı fotokopisi ve bir adet öğrenci vesikalık fotoğrafı yeterli olmaktadır. Diğer tüm işlemler için gerekli evrakları sizler için bizler hazırlayacağız.

ÖZEL ŞEHİR KOLEJİ eğitim bursu veriyor mu?

Kolejimizde eğitim bursu bazı kriterleri sağlayan öğrenciler için verilmektedir.

Okulumuza yeni başlamak isteyen öğrencilerimiz için şubat ayında il genelinde yapılacak olan MEB onaylı bursluluk sınavlarımızda (başarı sıralaması baz alınarak) eğitim bursları verilmektedir.

Ayrıca 9. Sınıf öğrencilerini LGS (Lise Giriş Sınavları) sonuçlarına göre de farklı bursluluk oranları ile kayıt yapmaktayız.

Yukarıda belirtilen durumlar dışında spor, sanat, bilim vb. dallarda kişisel veya takım olarak Türkiye 1, 2, 3. lüğü başarısına ulaşmış, milli sporcu olarak Avrupa veya dünya çapında katıldığı yarışmalardan alınan derecelerin beyanı sonucunda Okul Yönetim Kurulunun belirleyeceği burs oranları ile kayıt yapmaktayız.