Uluslararası Caribou Matematik Yarışması başvuruları başladı

Uluslararası Caribou Matematik Yarışması başvuruları başladı

Caribou Matematik öğrencilerin severek matematik yapmalarını ve problem çözmeye yönelik keyifli vakit geçirmelerini amaçlayan, Kanada merkezli bir organizasyondur. Uluslararası Caribou Matematik Yarışması ise dünya çapında online olarak düzenlenen bir matematik yarışmasıdır.

Yılda 6 defa, 2, 3-4, 5-6, 7-8, 9-10, 11-12 kategorilerinde düzenlenen yarışma, İngilizce, Fransızca, Çince ve Farsça gibi dillerde yürütülür. Türkiye’ de yarışmaya katılmak isteyen okullar ve öğrenciler yarışmaya bu dillerden uygun olanı seçerek katılırlar.

Uluslararası Caribou Matematik Yarışması yılda 1 kez düzenlenen ve öğrencileri yarıştırarak sıralamasını veren yarışmalardan farklıdır. Öğrenciler bir yıl boyunca 6 adet yarışma deneyimleyebilirler, böylece öğrencilerin gelişim süreçleri takip edilebilir.

Yarışma sonuçlarına ulaşmak için uzun süre beklemek gerekmez. Sonuçlar, yarışma tamamlanmasından en geç 1-2 gün sonra öğretmene mail olarak gönderilir.

Ayrıca yarışma katılımı olan okullar ve öğrenciler, sitede yer alan o yılın ve bir önceki yılın yarışma soruları, ONLINE matematik ve mantık oyunları, calcrostic adı verilen puzzle etkinlikleri gibi ekstra materyallere ücretsiz olarak erişebilirler ve böylece uluslararası matematik etkinliklerini deneyimle imkânına sahip olurlar.

Özel Şehir Koleji olarak öğrencilerimizin güncel müfredat ve deneme sınavları dışında farklı platformlarda ilgi ve yeteneklerini sergileyebilmelerine imkan sağlamak amacıyla ulusal ve uluslararası olarak düzenlenen matematik yarışmalarına katılmasını önemsiyoruz.

2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılı Yarışma Takvimi

1.SINAV TARİHİ : 14 & 15 Ekim 2020

2.SINAV TARİHİ : 11 & 12 Kasım 2020

3.SINAV TARİHİ : 13 & 14 Ocak 2021

4.SINAV TARİHİ : 10 & 11 Şubat 2021

5.SINAV TARİHİ : 7 & 8 Nisan 2021

6.SINAV TARİHİ : 5 & 6 Mayıs 2021

* Ekim ayında düzenlenen ilk yarışma tüm öğrenci grupları için ücretsizdir.

Uluslararası Caribou Matematik Yarışması 6 sınavdan oluşmakta olup toplam sınav katılım ücreti 35 TL’dir.

Kayıt olmak için burayı tıklayınız.